✅ نکته‌ای که غالبا مورد غفلت است: عبادت کردن به مدیریت صحیح نیاز دارد

?پیغمبر اکرم (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) خطاب به جابر بن عبدالله انصاری فرمود: «یا جابر! انّ هذا الدّین لمتین فاوغل فیه برفق و لا تبغّض الی نفسک عبادة اللّه».

? یعنی دین اسلام دینی است متین و محکم و منطقی و مبتنی بر ملاحظات دقیق روانی و اجتماعی، علیهذا با مدارا بِران و عبادت را مبغوض و منفور نفس خودت قرار مده. طوری عمل نکن که نفست عبادت را دشمن بدارد بلکه طوری عمل کن که نفس، عبادت را دوست بدارد و به آن با میل و رغبت اقبال نماید و در خود جذب نماید.

?بعد اضافه فرمود: «فإنّ المنبتّ لا ارضا قطع و لا ظهرا ابقی» یعنی آن که «چند منزل یکی» می‌‏راند نه مسافت را طی می‌‏کند و نه پشت سالم برای مرکب خود باقی می‏‌گذارد. سواره‌‏ای که میزان توانایی مرکوب را در نظر نمی‌‏گیرد و تنها شلّاق را می‏‌شناسد، و شلّاق‌کش دو منزل یکی و سه منزل یکی می‏‌تازد، یک وقت می‏‌بیند که حیوان در حالی که پشتش زخم شده زانو بر زمین زد و خوابید و قدم از قدم بر نمی‌‏دارد زیرا نمی‏‌تواند بردارد….

?خوب عبادت کردن و از مواهب‌ آن بهره‌مند شدن حساب و قاعده و به‌اصطلاح مکانیسمی دارد و مربوط است به‌حسن‌ مدیریت خود؛ یعنی خود را٬ احساسات خود را٬ عواطف خود را٬ غرائز خود را و بالاخره قلب و دل خود را خوب اداره کردن. دل و احساس و عاطفه‌ از هر چیز دیگر بیشتر نیازمند به‌ مدیریت صحیح است.

? استاد مطهری، امدادهای غیبی در زندگی بشر،‌ ص۱۰۸

#گزیده_کتاب

موضوعات: براي همه, براي طلاب  لینک ثابت



[جمعه 1396-12-04] [ 05:32:00 ب.ظ ]